Určitě už netrpělivě čekáte, jaké bude další vysílání České Konference, které v předvánočním čase přivítá své nové hosty, se kterými budeme hovořit o aktuálních tématech dnešních dnů, ale i o životě, o jeho smyslu, tajemství a možnostech.

V pořadu „Na vinici Páně“ se Stanislavem Rudolfským přivítáme akademického sochaře Petra Nováka, rodáka z Jaroměře. Jeho postoje k umělecké práci i názory občanské vycházejí z úcty k celému stvoření. Je fascinován přírodou, její nádherou a nepochopitelnou dokonalostí. Při své práci se však nechá inspirovat i hudbou.  Jak sám říká: “ Abych přece jen sebral odvahu a porval se s hlínou o nějaký tvar, obracím se pro pomoc k hudbě a snažím se sochu vybudovat na organických principech hudebních. Takový přístup k sochaření nevychází jenom z mých úvah, ale také ze sochařské barokní tradice mého kraje, kterou založil především Mistr Matyáš Bernard Braun.“

Již tradičně se v našem nočním čase porozhlédneme s  Alešem Svobodou a Marianem Kechlibarem po „Západní frontě“, kde už dávno není klid a kdo ví jestli vůbec byl.

V samotném závěru našeho vysílání  se s Karlem Křížem dotkneme hudby, slovanských tradic, lidových nástrojů a křesťanských Vánoc, kdy v našem studiu uslyšíme a vyzpovídáme skvělé hudebníky Miroslava Ešnera a Petra Broniše, kteří připravují se svojí skupinou „Naše fujary“, výjimečný  VÁNOČNÍ FUJAROVÝ KONCERT v Betlémské kapli.

Buďte ve střehu a s námi ve středu od 20:15 ve vysílání ČESKÉ KONFERENCE na rádiu Slobodný vysielač SK. 
Do vysílání České Konference, můžete živě volat i své dotazy na nové tel. číslo: 607 647 605 nebo psát na email: studio-praha@slobodnyvysielac. sk