Jídlo, politika, školství a vzdělávání…
Také vás stále častěji dokáže nadzvednout, co se děje v naší zemi? Obzvlášť v politice? Často potom někteří z nás sáhnou po jadrném či hrubém slově nebo po nějakém jídle či pití, aby se trochu zklidnili, ale ono je to ještě nebezpečnější, než tušíme. No a když zjistíme, že i to jídlo nestojí za nic, že je stále více nekvalitní, nadupané éčky a dalšími chem.látkami, tak je zřejmé, že si můžeme říci „nejenom jídlem je člověk živ“ a nebo v naší společnosti musí nastat velká proměna. Naším dalším hostem ve Vysílání České Konference bude Ing. Vít Syrový nebo též „Ing. Éčko“ poradce v oblasti výživy a zdravého životního stylu, autor knih: Tajemství výrobců potravin, Tajemství krve, Tajemství kosmetiky, Jak ochraňovat čistotu duše…, člověk, který o přidávání chemických látek do jídla i do kosmetiky ví opravdu mnoho. Vyslechněme jeho velké zkušenosti o viditelných i neviditelných vlivech na naše zdraví, ale i jeho názory a prognózy, co nás čeká, když naše strava, jídlo, krev, ale i duše bude otravována jedy a zlojedy.

Samozřejmě tušíte, že v našem vysílání nás čekají zahraniční zprávy s RNDr. Marianem Kechlibarem, Ph.D v pořadu „Na západní frontě klid.“,
kde klid už dávno není a je třeba být ve střehu. Proto si však křupky nekupujte, budeme zatím v bezpečné zóně našeho rádia a podíváme se, co se děje ve světě kolem nás.

Co myslíte, může výchova, vzdělávání a školství za naše politiky? Za jejich postoje a rozhodnutí? A jací lidé vyrůstají z tohoto prostředí dnes? Budou lepší, vnímavější, citlivější či snad moudřejší? Koho by dnes netrápilo právě naše školství a vzdělávání, které se ze svých chyb tak pomalu učí, podvoluje se politickým vlivům, lpí na zastaralých metodách atd. O tomto tématu, ale z většího a širšího úhlu pohledu si v našem vysílání ČK budeme hovořit s ředitelem Institutu pro podporu inovativního vzdělávání Mgr. Pavlem Kraemerem, Ph.D.,
který vystudoval teoretickou matematiku na MFF UK, učil matematiku, fyziku, zeměpis a cizí jazyky na waldorfských školách u nás, v Německu, Švýcarsku a na Ukrajině. V zahraničí navštívil celou řadu svobodných škol – Solvikskolan, Ščetininovu školu, školy Krishnamurtiho a Sri Aurobinda a desítky waldorfských škol. Organizuje vzdělávání učitelů ve waldorfské a intuitivní pedagogice, besedy o nových proudech ve vzdělávání Škola Života a festivaly inovativních škol InoEduFest. Mentoruje učitele v inovativních školách a školám poskytuje supervizi.

A abychom zakončili naše vysílání v naději, můžete se těšit na velice krásná a povzbudivá slova k našemu národu v přednesu Ireny Křížové.

Buďte ve střehu a s námi ve středu v živém vysílání na novém internetovém rádiu VPV – Vysíláme pro vás  (www.vysilameprovas.cz).

„Věřme, že bude lépe a dělejme věci tak, aby lépe bylo!“

Můžete nám psát a volat během vysílání na: studio@vysilameprovas.cz a tel.: 607 647 605