Ve středu 22.2.2017 od 19:00 v dalším živém vysílání se můžete těšit na pořad „Na vinici Páně“ moderovaný panem Stanislavem Rudolfským jehož hostem bude tentokráte pan Jakub Honců, který nám prozatím prozradil:

„Po zanechání studia filosofie na FF UK jsem vyrazil na žebravou letní cestu po Francii. Víno se ukázalo být odpovědí na mnoho palčivých otázek, které cestovaly se mnou. Nečekané setkání s věhlasným burgundským vinařem mě následně na několik let připoutalo k Pinotu noir a k Chardonnay. Sledoval jsem rození velkých burgundských vín (a napomáhal mu jak jen bylo v mých silách). Ve volných týdnech jsem se vydával na vinařské cesty napříč starým kontinentem a těšil jsem se z pocitu cechovního bratrství mezi malými a poctivými vinaři, kteří tvoří v symbióze se svým přírodním okolím. O víně a jeho moci jsem nepřestával přemýšlet a krásu vinařských scén jsem zachycoval na fotografiích (https://jakubphoncu.pixieset.com/invino2012-2016inbw/ ). Nyní trávím v Bugundsku část roku, na každé vinobraní organizuji tým brigádníků, většinou studentů VŠ z ČR. Většina z nich si vinice a vína zamiluje. Aby ne, když se v nich slavnostně člověk setkává se zemí! Dále spolupracuji s českými dovozci vín, vedu degustace a věnuji se i jiným věcem (např. literární, fotografické a písňové tvorbě), při nich však nemizí má chuť radovat se s vínem a s lidmi z našeho života.“

Dále pak je pro vás připraveno již třetí pokračování „Záškoláci“.

V neposlední řadě se můžete těšit na „Inspirovali svět…, aneb z klenotnice notových sešitů.“ a závěrem na již tradiční „Nočníček“ nebo „Hajánek“?

Buďte ve střehu a s námi ve středu od 19:00 ve vysílání rádia VPV – Vysíláme pro Vás (www.vysilameprovas.cz).

„Věřme, že bude lépe a dělejme věci tak, aby lépe bylo!“

Můžete nám psát a volat během vysílání na: studio@vysilameprovas.cz a tel.: 607 647 605